Circuittraining

100,- per kwartaal (geen inschrijfgeld).

voor dames

Rooster circuit training dames

  • Maandag: 19:30 – 20:30
  • Dinsdag: 19:30 – 20:30 (BBB)
  • Donderdag: 19:30 – 20:30

Onbeperkt groepslessen voor maar €100 per kwartaal. Kom langs voor een gratis proefles!

Wat is een circuittraining?

Circuit training is een populaire trainingsmethode en al jaren een succesvolle workout.

Bij een circuit training wordt een fullbodyschema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Je werkt aan je conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is alleen het lopen naar de volgende oefening.

Circuit training heeft als doel de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen. Bij de meeste vormen van circuit training worden eerst de grote spiergroepen getraind en daarna de kleinere spiergroepen. De reden hiervoor is dat je door eerst grote spiergroepen te trainen je meer spiermassa opbouwt, en tegelijkertijd ook veel calorieën verbrandt.

Het is daarom het meest efficiënt om je energie te steken in het trainen van grote spiergroepen. Vaak bestaat een circuit training uit tien tot twintig verschillende oefeningen. Deze kunnen meerdere keren herhaald worden. Per oefening worden meestal tussen de tien en de twintig herhalingen uitgevoerd.  De herstelperiode van circuit training is ongeveer 24-48 uur. Circuit training bij Fit personal training vindt plaats in groepsverband en wordt begeleid door een trainer.

Elke training is anders waardoor de trainingen niet eentonig worden en dus ook niet gaan vervelen. Wacht nu niet langer en schrijf je in voor een gratis proeftraining!

Voordelen van een circuittraining

  • Bij een circuit training wordt het hele lichaam getraind. Dit is ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, maar toch het hele lichaam willen trainen.
  • De spiergroepen worden bij circuit training individueel belast. Dit heeft als voordeel dat de spier sterker en groter wordt, waardoor het vetpercentage ook afneemt.
  • Circuit training is voor veel mensen een toegankelijke manier van trainen, omdat circuit training geen strikt instapniveau heeft. Je kunt dus op je eigen tempo en intensiteit trainen.
  • Een circuit training is een super workout voor je algemene uithoudingsvermogen. Een circuit kan wel twintig oefeningen bevatten en een set van vijftien herhalingen duurt al snel een minuut.
  • Het voordeel van een circuittraining is dat het in groepsverband is, waardoor je nieuwe mensen leert kennen en elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven.

Interesse in Circuittraining?

App, bel (06 82929853) of mail (info@fitptwaalwijk.nl)

0